Voeding & Gezondheid

Het thema Voeding & Gezondheid is een tweeledige verantwoordelijkheid voor VBZ.

Enerzijds omvat het onze inspanningen wat betreft levensmiddelewetgeving en voedselveiligheid. Denk daarbij aan  nationale wetsvoorstellen, nieuwe EU-richtlijnen of -verordeningen, assistentie bij product recalls, etikettering en allergenen en contaminatie in producten. De wijze waarop onze leden met voedselkwaliteit in de branche omgaan wordt nauwkeurig gemonitord door VBZ. 

Anderzijds betreft het onze inspanningen en vooral natuurlijk die van onze leden als het bijvoorbeeld gaat om een gebalanceerde leefstijl en verantwoorde productpromotie.

Werkgroepen met leden:

  • Werkgroep Voeding en Gezondheid
  • Commissie Levensmiddelenwetgeving

Hieronder vind je een greep uit onze standpunten met betrekking tot Voeding & Gezondheid:

Preventie/Leefstijl

Mediacampagne 'Geniet gerust, maar wel bewust'

Verantwoorde marketing

Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)

Suikertaks

Nutri-Score

Portiegrootte

Charlotte ter Haar
Charlotte ter Haar

Levensmiddelen & Voedselveiligheid
06 20 60 94 25
charlotte@vbz.nl

Sophia Bout
Sophia Bout

Public Affairs & Duurzaamheid
06 20 21 15 54
sophia@vbz.nl

Theo Heere
Theo Heere

Directeur
06 13 49 94 69
theo@vbz.nl